Dr. Öğr. Üyesi Ömrüye ÖZOK ARICI (Bölüm Başkan Yardımcısı)

Orcid:  0000-0002-4164-8650

HAKKINDA

Dr. Ömrüye ÖZOK ARICI    Moleküler Biyoloji Anabilim Dalı’nda yüksek lisans çalışmalarını “Sakarya ili ormanlık alan topraklarından Streptomyces türlerinin izolasyonu, karakterizasyonu ve bazı ekstraselüler enzimlerin üretiminin belirlenmesi” üzerine 2014 yılında, doktora çalışmalarını ise Moleküler Biyoloji ve Genetik Anabilim Dalı’nda  “Artemisinin-Benzotiyofen Türevlerinin Sentezi, Antimikrobiyal, Antioksidan Etkinliği ve Sitotoksisite Aktivitelerinin Belirlenmesi” üzerine 2021yılında tamamlamıştır. Doktorasonrası Araştırmalarına Kimya Mühendisliği Bölümünde “Yeni Aldehit Fonksiyonlu Pirazollerin Sentezi ve Elektrokimyasal Sensör Uygulamaları” üzerine 2021 yılında Osmangazi Üniversitesinde başlamıştır.

ÖĞRENİM DURUMU

• PhD: Yüzüncü Yıl Üniversitesi, Moleküler Biyoloji ve Genetik, 2021.
  • Postdoc: Kimya Mühendisliği, Osmangazi Üniversitesi, 2021.

ARAŞTIRMA İLGİ ALANLARI

İlaç etken madde sentezi, heteroaromatik bileşikler, sitotoksik çalışmalar,  elektrokimyasal immünosensörler, biyomalzemeler, biosensor sentezi , kanser belirteçleri, yakıt pili, katalizör